Over Co Ni Mire Rium

De hoofdpersoon – Harm, een pas gescheiden man – zit midden in zijn transitie. Vanuit zijn single bestaan vindt hij zonder zoeken zichzelf en ruimte voor nieuwe liefde. Zijn verleden en nieuwe twijfels spreken boekdelen.
Harm heeft het voornemen zichzelf te hervinden en een nieuw en gelukkiger bestaan te creëren. Zijn verblijf in Dublin brengt veel levenslessen. Door toevallige flirts en ontmoetingen ontdekt de man een nieuwe levenswijze waarin geluk en liefde kans krijgen. Het hoogtepunt van zijn reis en zoektocht naar zichzelf is de ontmoeting met Maureen in een bar. Door Maureen worden in korte tijd twee nieuwe mensen geboren.

Eerder was er veel landelijke aandacht voor de eerste én tweede roman. en donderdag 27 juni 2019 een radio-interview. Het interview is uitgezonden tijdens “De Late Avond”(en herhaald) op 17 regionale zenders met een bereik van 3 miljoen luisteraars. 

Ook het tweede interview, waarin Harm vertelt over zijn privéleven en op welke wijze dit zijn schrijven van Geen Verweer beïnvloedt, werd uitgezonden op de 17 regionale zenders (het is nog steeds te beluisteren via uitzending gemist en via de links op deze pagina!).


Radio-interview 1 
en Radio-interview 2

Samira (Boekscout) over Maureen“In de eerste brief van Maureen vraagt ze zich af hoe het zou zijn als het personage Harm en zijzelf niet zouden zijn “begrensd door de levens die zij nu leiden”. Een interessante gedachte, die direct al verwijst naar een centraal thema in de briefwisseling: het verstrijken van de tijd, en de dynamiek tussen het verleden en de toekomst binnen de band tussen Harm en Maureen. Door te kiezen voor de briefvorm voor dit manuscript, komt deze thematiek treffend en op unieke wijze naar voren: de brieven zetten de tijd stil, als het ware. Tevens toon jij als auteur aan hoe het opschrijven van bepaalde (gedeelde) ervaringen voor een interessant, eenzijdig perspectief op een verhaal kunnen zorgen, iets wat heel sterk zichtbaar is in Maureens brief van 24 februari 2013. Het is als lezer een prachtige ervaring om een intiem inkijkje te hebben in de wijze waarop Harm en Maureen hun eigen liefdesverhaal brief bij brief opstellen. Zo heb je een bijzonder werk weten te creëren.”

Manja Helder over Co Ni Mire Rium“Aan de hand van een monologue interieur heb je me meegevoerd door Dublin, waar je alles over je stukgelopen huwelijk moest overdenken. Je hebt me wat aangename leesuurtjes bezorgd. Je hebt alles heel boeiend en helder beschreven, ik zag Dublin weer voor me.”

Mariska P. over Co Ni Mire Rium“In het begin moest ik even wennen aan de soms telegramachtige stijl van schrijven.  Maar het verhaal begon me steeds meer te boeien, je laat maar mondjesmaat los wat er in het verleden gebeurd is, en dat maakt dat je verder wilt lezen om te weten te komen wat er speelde en wat dat met de hoofdpersoon gedaan heeft en nog doet. Kortom, het boeide me en ik heb het in een ruk uitgelezen.”

Radio interview 1

Radio interview 2

Persbericht Boekscout

Interview Hart van Holland

Interview Groot Vlaardingen

De Vlaardinger – idem, met Ewoud Sanders

Vlaardingen 24, signeersessie Co Ni Mire Rium

De Vlaardingen, overtuigen met verhalen

Dagblad Trouw, zelf uitgeven van een boek