De roman Geen verweer, met als ondertitel Lees jezelf, is klaar. De redactie was in handen van Jedidja van Schrijfopleiders. Het boek, zorgvuldig geredigeerd en herschreven, beschrijft in zo’n 290 pagina’s het aangrijpende verhaal van een liefde tussen twee sterke, maar ook kwetsbare personages in een triest decor van verwarring. Het gaat over de kracht van een fictieve familie die buiten het boek een ongeschreven feitelijke waarheid wordt.
De roman wordt door Pumbo uitgegeven. Via de volgende link kun je jouw bestelling doen: eerste druk (kosten € 24,95 inclusief verzendkosten).
Link als je een gesigneerd exemplaar wilt ontvangen (geef gelijk je adresgegevens!) Binnen drie werkdagen wordt je bestelling op het door jouw aangegeven adres bezorgd.

Zoektocht
De schrijver bestudeert en analyseert laag voor laag bizarre situaties en het bijzondere gedrag van zijn personages. Hij beschrijft op een impliciete en directe wijze met een eigenzinnige schrijfstijl en met distantie zijn verklaringen voor het “verstoorde” gedrag van zijn personages. Hij tekent secuur de opgeworpen muren, patronen, verzonnen gedachtes en drijfveren. Als voorbeeld gebruikt Harm het klassieke thema Pater Familias* waartegen ook ‘geen verweer’ mogelijk lijkt.
Vanuit een laag standpunt wordt de fictieve wereld in helicopterview gezien, worden Familias omvangrijker, komen personages uit het verleden langs. Geen Verweer is uiteindelijk liefdevoller, weerbaarder en bloemrijker.
De lezer wordt tegen wil en dank meegesleurd in een omgeving vol onbegrip, jaloezie, angst, kwetsing, dreiging en verraad.
Fragmenten, informatie
Op de site laat de schrijver ook een aantal fragmenten en zijn inspiratiebronnen zien.
Op diverse lezingen en op workshops gaat de schrijver dieper in op de problematiek.
Tineke over Geen Verweer: “Personages zijn geweldig, voor mij herkenbaar beschreven. De karakters van de twee hoofdpersonen zijn sterk en maken het verhaal mooi, hoopvol. De geweldige herschreven eerste hoofdstukken zijn een fraaie start! Je laatste twee (slot)hoofdstukken van het eerste deel (eta)leren een kansrijk slot. Mooi op welke wijze je een retrospectie in het boek hebt opgenomen, het maakt het verhaal echt af!”