Geen verweer

De roman Geen verweer, met als ondertitel Lees jezelf, is klaar, de redactie is nu in handen van Jedidja van Schrijfopleiders. Het boek, zorgvuldig geredigeerd en herschreven, beschrijft in zo’n 325 pagina’s het aangrijpende  verhaal van een liefde tussen twee sterke, maar ook kwetsbare personages in een triest decor van verwarring.

Het schrijven en herschrijven van de raamvertelling is afgerond. De formele publicatie zal in verband met diverse omstandigheden op een later tijdstip plaatsvinden.

De eerste druk wordt in eigen beweer uitgegeven. Via de volgende link kun je jouw bestelling doen: eerste druk (kosten € 25,00 inclusief verzendkosten).

Geef gelijk je adresgegevens en geef aan of je een gesigneerd exemplaar wilt ontvangen. Binnen zeven werkdagen wordt je bestelling op het door jouw aangegeven adres bezorgd.

De lezer wordt tegen wil en dank meegesleurd in een omgeving vol onbegrip, jaloezie, angst, kwetsing, dreiging en verraad.

Zoektocht

De schrijver bestudeert en analyseert laag voor laag  bizarre situaties en het bijzondere gedrag van zijn personages.  Hij beschrijft op een impliciete en directe wijze met een eigenzinnige schrijfstijl en met distantie zijn verklaringen voor het “verstoorde”  gedrag van zijn personages. Hij tekent secuur de opgeworpen muren, patronen, verzonnen gedachtes en drijfveren. Als voorbeeld gebruikt Harm het klassieke thema Pater Familias*  waartegen ook geen verweer mogelijk lijkt.

Vanuit een laag standpunt wordt de fictieve wereld in helicopterview gezien, worden Familias omvangrijker, komen personages uit het verleden langs. Geen Verweer is uiteindelijk liefdevoller, weerbaarder  en bloemrijker.

Fragmenten, informatie

Op de site laat de schrijver ook een aantal fragmenten en zijn inspiratiebronnen zien.

Je kunt via deze link informatie vragen of het boek in gedrukte, gesigneerde previewvorm (zonder isbn) of als E-book tegen gebruikelijke bijdrage bestellen.

Op diverse lezingen en op workshops gaat de schrijver dieper in op de problematiek.

Tineke over Geen Verweer: “Personages zijn geweldig, voor mij herkenbaar, beschreven. De karakters van de twee hoofdpersonen zijn sterk en maken het verhaal mooi, hoopvol. De geweldige herschreven eerste hoofdstukken zijn een fraaie start! Je laatste twee (slot)hoofdstukken van het eerste deel (eta)leren een kansrijk slot. Mooi op welke wijze je een retrospectie in het boek op hebt genomen, het maakt het verhaal echt af!”